PODPROGRAM 2016 – efekty
 
  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Suwałk.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących o niskich dochodach, do których trafiły takie produkty jak: makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l., ser podpuszczkowy dojrzewający 2,40 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,30 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 489 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 25 409,88 ton żywności;
    • 2 659 sztuk paczek żywnościowych;
    • 0  posiłków.
  5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyłołącznie w 4  warsztatach edukacyjnych 20 osób
  6. Rodzaje warsztatów:
  • ekonomiczne - 1 spotkanie dla  16  uczestników;
  • żywieniowe -  1 spotkanie dla 7 uczestników;
  • kulinarne - 1 spotkanie dla 7 uczestników;
  • niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 16 uczestników.
logo na stronę internetową

 

Opublikowano: 2017-07-31

Wydrukuj